ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2023-12-12

Dags att summera uppnådda klimateffekter av återbruk under 2023!


Vi kan se att våra användare av CCBuilds produktbank hittills under året inventerat runt 17 000 ton produktmängder i CCBuild till en uppskattad klimatbesparingspotential på 8 000 ton co2 eq. Imponerande tycker vi! 

 

Inventeringarna görs i olika syften. Det kan t.ex. handla om att skapa interna produktbanker för att få en sökbar och digital överblick över vad som finns tillgängligt för återbruk i förråd och lager. Ibland inventeras för att identifiera och skapa sökbarhet över vad som blir tillgängligt i samband med planerad rivning eller ombyggnation. Tidig inventering är en nyckel för att lyckas med återbruk i praktiken. Att synliggöra produkter i tidigt skede är viktigt eftersom det ofta är långa ledtider i byggprojekt. Många som erbjuder varor via CCBuilds marknadsplats lägger ut annonser månader innan det är dags för demontering.

 

Vi får ofta frågan hur mycket av det som läggs ut på CCBuilds marknadsplats som blir återbrukat. För att vi ska kunna göra en bra uppföljning av detta är det viktigt att det som inventeras också får korrekt slutstatus. När en produkt går vidare till återbruk eller avyttras på annat sätt så ska statusen uppdateras i produktbanken.

 

Vi uppmanar våra användare att logga in i produktbanken och uppdatera status för sina inventeringar!

 

Användare i CCBuild kan enkelt följa upp resultat från egna inventeringar och sedan hämta ut detaljerade resultatrapporter för specifika projekt eller för organisationen som helhet. På det viset blir det möjligt att se vilka klimateffekter organisationen bidragit till.

 

Vi vet att resultatet är efterfrågat till kommande års- och hållbarhetsredovisningar. Logga in på värdeanalyssidan i produktbanken för att ta del av just er organisations resultat här: länk

 

Vill du veta mer om hur du kan ta del av ccbuilds värdeanalys? Kontakta oss gärna!

Vi tipsar även om den här korta filmen: Instruktionsfilm värdeanalys

 

Nyheter


Hållbart och cirkulärt byggande i trä
Hållbart och cirkulärt byggande i trä

2024-04-22

Nätverksträff 18 april - Hållbart och cirkulärt byggande i trä

Läs nyhet

Bevara, renovera och återbruka
Bevara, renovera och återbruka

2024-04-16

I en intervjuserie träffar vi deltagare i CCBuilds utvecklingsråd, som berättar om hur de jobbar med cirkularitet och hur de ser på framtiden och CCBuild. Här ställde vi några frågor till Jacob Steen, VD Brukspecialisten.

Läs nyhet

Nya affärsmodeller för cirkulärt byggande
Nya affärsmodeller för cirkulärt byggande

2024-04-10

Vi träffar CCBuilds utvecklingsråd och börjar med Lars Högwall på Bona!

Läs nyhet

;

Kalendarium


tors, 02 maj 13:00

Nätverk Återbruk Väst - Tema: Infrastruktur

Läs mer

tis, 07 maj 09:00

CCBuild - Arbetsgrupp för erfarenhetsutbyte – fokus klimatberäkning av återbruk

Läs mer

ons, 08 maj 08:30

Grundutbildning cirkulärt byggande - Fysiskt på plats i GBG!

Läs mer