ccbuild-logo-spin

Nyheter

Ännu fler aktörer ansluter till CCBuild
Ännu fler aktörer ansluter till CCBuild
2021-11-30
Centrum för cirkulärt byggande har ett stort nätverk. Och det fortsätter att växa. Sedan september har nio nya aktörer valt att ansluta som associerade parter, så nu är totalt runt 70 organisationer med. 
Nyfiken på CCBuild?
Nyfiken på CCBuild?
2021-11-19
Är du nyfiken på vad vi gör inom Centrum för cirkulärt byggande? Vill du veta hur du och ditt företag eller din organisation kan ansluta er som samarbetspartner? Välkommen till en digital informationsträff den 10 december.
Träff med tips om hur man jobbar med befintliga resurser
Träff med tips om hur man jobbar med befintliga resurser
2021-11-19
Kunskapsbygget är en serie nätverksträffar som ska ge inspiration och sprida erfarenheter om cirkulärt byggande bland anställda hos CCBuilds partner. Nu har träff nummer två hållits, med rubriken Att utgå från befintliga resurser.
Podcast: Återbruk – en framtida guldkalv
Podcast: Återbruk – en framtida guldkalv
2021-11-10
Snåret, som är en podcast från Svensk Byggtjänst, har som rubrik för sitt senaste avsnitt Återbruk – en framtida guldkalv. Två återbruksexperter från CCBuild deltar: Johanna Andersson, IVL Svenska Miljöinstitutet, och Marianne Hedberg, Byggföretagen.
CCBuild kan bli Årets cirkulära initiativ
CCBuild kan bli Årets cirkulära initiativ
2021-10-29
Centrum för cirkulärt byggande är en av finalisterna till titeln Årets cirkulära initiativ. Vid Återvinningsgalan den 1 december kommer beskedet om vem som tar hem denna utmärkelse.
Klöverns återbrukskontor deltar i tävling
Klöverns återbrukskontor deltar i tävling
2021-10-14
Kan återbruk ge seger i en skönhetstävling? Fastighetsbolaget Klövern, en av parterna i Centrum för cirkulärt byggande, deltar i tävlingen Sveriges snyggaste kontor med sitt återbrukskontor i Kista.
Rivstart med många nya användare av CCBuilds produktbank
Rivstart med många nya användare av CCBuilds produktbank
2021-10-01
Hösten har rivstartat för CCBuilds produktbank. Bara den senaste månaden har tolv nya organisationer anslutit sig så att den totala siffran nu är 106 användare. Under september har de tillsammans inventerat produkter som kan minska utsläppen av växthusgaser med minst 360 ton.
Stort intresse för att bygga upp kunskapen om cirkulärt byggande
Stort intresse för att bygga upp kunskapen om cirkulärt byggande
2021-09-27
Kunskapsbygget är en serie nätverksträffar som ska ge inspiration och sprida erfarenheter om cirkulärt byggande bland anställda hos CCBuilds partner. Över 100 personer var med på den första träffen, de flesta utan erfarenhet av cirkulära projekt.
Cirkulär arkitektur – ny kampanj från White
Cirkulär arkitektur – ny kampanj från White
2021-09-17
Cirkulärt är det enda raka. Det är temat för kampanjen som White Arkitekter, en av CCBuilds samarbetspartner, nu lanserar. "För att klara klimatmålen och utmaningarna krävs en radikal omställning, och den måste ske nu! Med cirkulär arkitektur vill vi tar vårt ansvar," skriver de.
Tre nya parter ansluter till CCBuild
2021-09-16

CCBuilds nätverk växer stadigt vidare. Under bara de senaste veckorna har tre aktörer valt att ansluta som associerade parter: Grundels Fönstersystem, Byggpartner i Dalarna och fastighetskoncernen Framtiden.

Återbruk – en vinst för både ekonomi och klimat enligt studier i Västsverige
2021-09-13

Återbruk i byggsektorn både minskar klimatpåverkan och har stor ekonomisk potential. Attityden till återbruk är generellt positiv, men förutsättningarna måste förbättras. Det visar två rapporter från IVL Svenska Miljöinstitutet som har undersökt återbruk i Västra Götalandsregionen.

Ännu fler vill vara med i CCBuild – antalet partner har fördubblats
2021-09-01

Sedan i våras välkomnar CCBuild fler aktörer att ansluta sig som associerad partner. Närmare trettio organisationer och företag valt att gå med, så antalet partner har nu fördubblats. Bland de aktörer som valt att gå med finns Skanska och RISE.

Sommarens möjliggörare 2021
2021-09-01

Återbruket tar inte semester. Det ser man på att CCBuilds produktbank har vuxit under sommaren. Totalt har våra användare de senaste månaderna inventerat produkter som kan minska utsläppen av växthusgaser med minst 142 ton. Listan toppas av Återbruket, GodaHus och Dala återbyggdepå.

Kom med i det cirkulära Kunskapsbygget
2021-08-26

I höst startar Kunskapsbygget inom Centrum för cirkulärt byggande. Det är en rad nätverksträffar för samarbetsparter i CCBuild. Syftet är att sprida kunskap om cirkulärt byggande, inspirera varandra och dela erfarenheter mellan och inom de organisationer som är med i CCBuild. 

Frukostseminarium om potentialen för återbruk i byggbranschen
2021-06-24

Tusentals återbruksuppdrag skulle årligen kunna efterfrågas om återbruksmarknaden var etablerad i Göteborgsregionen. En studie har tagit reda på vilken potential som finns. Välkommen på frukostseminarium 25 augusti, så får du veta mer!

Månadens möjliggörare - maj
2021-06-03

Grattis Dala återbyggdepå, ReclaimD och Akademiska Hus! Ni toppar maj månads lista när det gäller att inventera produkter som kan minska utsläppen av växthusgaser. Månadens sammanlagda potentiella besparing tack vare CCBuilds produktbank är 135 ton koldioxidekvivalenter.

CCBuilds inventeringsapp finns på App Store och Google Play
2021-05-19

Cirkulär materialhantering och ökat återbruk har blivit ännu enklare: nu går det att ladda ner CCBuilds nya app för inventering från både App Store och Google Play. Du hittar den genom att söka på CCBuild, helt enkelt.

Nu finns ett lager för återbrukade byggprodukter
2021-05-11

Nu finns ett 450 kvadratmeter stort tält på Kikås Avfallsanläggning i Mölndal, där parterna i Centrum för cirkulärt byggande kan förvara återbrukbara produkter i väntan på att de ska användas. Alla intresserade är välkomna dit och få veta mer den 28 maj – men föranmälan krävs.

SVT:s Rapport lyfter fram återbruk i bygg
2021-05-10

SVT:s Rapport uppmärksammar i ett inslag den 10 maj hur byggbranschen satsar på återbruk. Flera personer och partner från Centrum för cirkulärt byggande intervjuas och CCBuilds marknadsplats visas upp.