ccbuild-logo-spin

Kunskapsbygget


Hösten 2021 startar Kunskapsbygget inom Centrum för cirkulärt byggande. Det är en rad nätverksträffar som är riktade till CCBuilds samarbetsparter. Syftet är att inspirera och sprida erfarenheter om cirkulärt byggande på en grundläggande nivå och underlätta kunskapsuppbyggnaden mellan deltagande organisationer och internt hos dem. 

Träffarna ger en introduktion med en kortare faktagenomgång och genom att olika parter berättar hur de arbetar med cirkulärt byggande. De är 1-1,5 timme långa.

Under hösten 2021 sker två träffar inom Kunskapsbygget:

23 september: Vad är cirkulärt byggande? 
Vid denna träff ges en övergripande introduktion till cirkulärt byggande. Vi får höra om drivkrafter, utmaningar och lösningar för mer cirkulärt byggande. White arkitekter och Vasakronan bjuder på exempel på nya cirkulära arbetssätt.
Här kan ni läsa ett referat från den första träffen.

18 november: Att utgå från befintliga resurser och inventera för återbruk
Fokus är på återbruk i praktiken och hur man bedömer möjligheter till återbruk, särskilt avseende metoder för inventering och värdering av befintliga resurser.
Här kan ni läsa ett referat från den andra träffen.

Våren 2022 planerar vi träffar med dessa teman:

17 mars: Upphandlingskrav som möjliggör cirkulärt byggande
Program och innehåll kommer inom kort. Anmälan kan göras redan nu via denna länk 

Maj: Hur påverkar nuvarande lagstiftning återbruk?
Program och innehåll kommer senare.

Inbjudan till träffarna inom Kunskapsbygget skickas via mejl till CCBuild-nätverket. Se även information i kalendariet och på sidan Nationell arena

Efter träffarna publicerar vi ett kort referat. Parterna i CCBuild kommer att kunna se en inspelning för att även ta del av träffen i efterhand. 

Nyheter


Ännu fler aktörer ansluter till CCBuild
Ännu fler aktörer ansluter till CCBuild

2021-11-30

Centrum för cirkulärt byggande har ett stort nätverk. Och det fortsätter att växa. Sedan september har nio nya aktörer valt att ansluta som associerade parter, så nu är totalt runt 70 organisationer med. 

Läs nyhet

Nyfiken på CCBuild?
Nyfiken på CCBuild?

2021-11-19

Är du nyfiken på vad vi gör inom Centrum för cirkulärt byggande? Vill du veta hur du och ditt företag eller din organisation kan ansluta er som samarbetspartner? Välkommen till en digital informationsträff den 10 december.

Läs nyhet

Träff med tips om hur man jobbar med befintliga resurser
Träff med tips om hur man jobbar med befintliga resurser

2021-11-19

Kunskapsbygget är en serie nätverksträffar som ska ge inspiration och sprida erfarenheter om cirkulärt byggande bland anställda hos CCBuilds partner. Nu har träff nummer två hållits, med rubriken Att utgå från befintliga resurser.

Läs nyhet


Kalendarium


fre, 03 december 09:00

Introduktion till CCBuild-nätverket

Läs mer

mån, 06 december 08:00

Välkommen till frukostmöte på Dala återbyggdepå

Läs mer

fre, 10 december 09:00

Informationsmöte: CCBuildnätverket och CCBuilds digitala plattform

Läs mer


Nyhetsbrev