ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2020-11-11

Webbinarium om sekundära material i byggkonstruktioner


Innovationsprogrammet Re:Source fokuserar på att utveckla cirkulära och resurseffektiva materialflöden. De ordnade nyligen ett webbinarium om användning av sekundära material i byggkonstruktioner. Nu finns möjlighet att se det i efterhand.

  • Linus Brander, Rise och Martijn van Praagh, Afry, presenterar resultat från projektet Ökad användning av sekundära råmaterial i konstruktioner.
  • Carl Zide, Massbalans, ordförande i expertgruppen Cirkulär anläggningsindustri som arbetar på uppdrag av Delegationen för cirkulär ekonomi, ger en lägesrapport.
  • Åsa Lindgren, Trafikverket, ger en överblick över användning, hinder och behov av sekundära material i Trafikverkets projekt.
  • Ulla Janson, Skanska, berättar om projektet hon leder där målet är att bygga ett äldreboende av så mycket återanvänt material som möjligt.
  • Jacob Steen, Brukspecialisten, berättar om företagets affärsidé och hinder och möjligheter på vägen mot en större andel sekundära material i byggnader och konstruktioner.

Här kan du se filmen från webbinariet.

Nyheter


Laserscanning ger snabbare inventering för återbruk
Laserscanning ger snabbare inventering för återbruk

2022-05-05

CCBuild och White Arkitekter lanserar en ny lösning som överför återbrukbara produkter och resurser till CCBuilds produktbank och marknadsplats – helt automatiskt. Detta görs via tjänsten White ReCapture, där information från en byggnads 3D-modell kopplas direkt till CCBuild. 

Läs nyhet

Stora värden finns i CCBuilds produktbank
Stora värden finns i CCBuilds produktbank

2022-04-19

31 miljoner kronor – så stort är värdet av de produkter som har inventerats i CCBuilds produktbank hittills under 2022. "Produktbanken rymmer många skatter, men fler måste se till att de inte förblir outnyttjade," säger Carina Loh Lindholm, koordinator för CCBuild.

Läs nyhet

Nu är vi 100 parter som arbetar för cirkulärt byggande!
Nu är vi 100 parter som arbetar för cirkulärt byggande!

2022-04-08

Centrum för cirkulärt byggande har passerat en glädjande milstolpe: Nu är vi 100 parter som arbetar tillsammans för att öka det cirkulära byggandet! Den senaste månaden har nio nya aktörer inom bygg- och fastighetssektorn valt att bli samarbetspartner. 

Läs nyhet


Kalendarium


fre, 20 maj 10:00

Kickstarta återbruksaffären på Gotland - en branschdialog!

Läs mer

ons, 25 maj 10:00

Planering och utvärdering – var med och bidra till höstens träffar!

Läs mer

mån, 30 maj 13:00

Resultatseminarium från Offentliga fastigheters projekt Återbruk

Läs mer