ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2021-03-22

Välkommen till CCBuilds nya webbsida


Centrum för cirkulärt byggande växer – på många sätt. Förutom flera nya partner har vi också utökat våra digitala tjänster. Och nu hänger allt ihop på ett bättre sätt tack vare vår nya webbsida.

Webbsidan ccbuild.se är navet i Centrum för cirkulärt byggande. Här delar samarbetsarenan nyheter, tips och kunskaper om återbruk, och här kan våra partner berätta om sina återbruksprojekt och evenemang.

Detta är en del av det du hittar på webbsidan: 

  • Referensprojekt där partner i CCBuild själva kan publicera fakta om sina egna återbruksprojekt – många goda exempel att bli inspirerad av.
  • Kalendarium med nätverksträffar, utbildningar och möten, arrangerade både inom CCBuild och av våra partner (som själva kan lägga in sina egna evenemang).
  • Marknadsplatsen (som numera är integrerad i webbsidan) där du kan köpa, sälja och efterlysa återbrukbara byggprodukter.
  • Produktbanken där du bland annat kan ta reda på klimatnyttan av ert eget återbruk (sidan kräver inloggning).
  • Rapporter som redovisar ny kunskap inom cirkulärt byggande.
  • Guider med fokus på cirkularitet och återbruk: om upphandling, arbetssätt, demontering med mera.
  • Tips på arbetssätt och processer som underlättar återbruk.

Några digitala tjänster är fortfarande under utveckling:

  • Sidan Tjänster ska innehålla presentationer av våra samarbetspartner som erbjuder cirkulära tjänster och produkter. Uppbyggnad pågår!
  • Inventeringsappen testas just nu av våra samarbetspartner och kommer att kunna laddas ned till mobil eller surfplatta senare i vår. Med den kan du enkelt inventera och märka produkter inför exempelvis en ombyggnation, få stöd i din cirkulära produkthantering eller för att checka ut och in varor på en återbruksdepå.

Anteckna dig gärna för att ta emot vårt nyhetsbrev så att du kan följa med i utvecklingen av CCBuild.

Nyheter


Laserscanning ger snabbare inventering för återbruk
Laserscanning ger snabbare inventering för återbruk

2022-05-05

CCBuild och White Arkitekter lanserar en ny lösning som överför återbrukbara produkter och resurser till CCBuilds produktbank och marknadsplats – helt automatiskt. Detta görs via tjänsten White ReCapture, där information från en byggnads 3D-modell kopplas direkt till CCBuild. 

Läs nyhet

Stora värden finns i CCBuilds produktbank
Stora värden finns i CCBuilds produktbank

2022-04-19

31 miljoner kronor – så stort är värdet av de produkter som har inventerats i CCBuilds produktbank hittills under 2022. "Produktbanken rymmer många skatter, men fler måste se till att de inte förblir outnyttjade," säger Carina Loh Lindholm, koordinator för CCBuild.

Läs nyhet

Nu är vi 100 parter som arbetar för cirkulärt byggande!
Nu är vi 100 parter som arbetar för cirkulärt byggande!

2022-04-08

Centrum för cirkulärt byggande har passerat en glädjande milstolpe: Nu är vi 100 parter som arbetar tillsammans för att öka det cirkulära byggandet! Den senaste månaden har nio nya aktörer inom bygg- och fastighetssektorn valt att bli samarbetspartner. 

Läs nyhet


Kalendarium


fre, 20 maj 10:00

Kickstarta återbruksaffären på Gotland - en branschdialog!

Läs mer

ons, 25 maj 10:00

Planering och utvärdering – var med och bidra till höstens träffar!

Läs mer

mån, 30 maj 13:00

Resultatseminarium från Offentliga fastigheters projekt Återbruk

Läs mer