ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2021-10-14

Klöverns återbrukskontor deltar i tävling


Kan återbruk ge seger i en skönhetstävling? Fastighetsbolaget Klövern, en av parterna i Centrum för cirkulärt byggande, deltar i tävlingen Sveriges snyggaste kontor med sitt återbrukskontor i Kista.

Klövern satsar mycket på återbruk och visar detta i en film på hemsidan från det de kallar återbrukskontoret. Nästan allt material i den lokalen är återbrukat, exempelvis glaspartier och fuktskadad parkett.

– Syftet med detta projekt är att förstå hur stor klimatpåverkan en ganska typisk hyresgästanpassning har, säger Teresa Mattisson, hållbarhetschef på Klövern.

Klövern kallar detta framtidens kontor, där de renoverar med respekt för miljön.

– Jag hoppas att våra kunder ska välja en lokal med ett lågt klimatavtryck men som också är en kreativ och trivsam arbetsmiljö, säger Teresa Mattisson.

Nu deltar Klövern i tävlingen Sveriges snyggaste kontor med detta återbrukskontor. Här kan ni se och rösta på alla bidrag. Röstningen pågår till 29 oktober.

 

Bild: Anders Bobert

Nyheter


Ännu fler aktörer ansluter till CCBuild
Ännu fler aktörer ansluter till CCBuild

2021-11-30

Centrum för cirkulärt byggande har ett stort nätverk. Och det fortsätter att växa. Sedan september har nio nya aktörer valt att ansluta som associerade parter, så nu är totalt runt 70 organisationer med. 

Läs nyhet

Nyfiken på CCBuild?
Nyfiken på CCBuild?

2021-11-19

Är du nyfiken på vad vi gör inom Centrum för cirkulärt byggande? Vill du veta hur du och ditt företag eller din organisation kan ansluta er som samarbetspartner? Välkommen till en digital informationsträff den 10 december.

Läs nyhet

Träff med tips om hur man jobbar med befintliga resurser
Träff med tips om hur man jobbar med befintliga resurser

2021-11-19

Kunskapsbygget är en serie nätverksträffar som ska ge inspiration och sprida erfarenheter om cirkulärt byggande bland anställda hos CCBuilds partner. Nu har träff nummer två hållits, med rubriken Att utgå från befintliga resurser.

Läs nyhet


Kalendarium


fre, 03 december 09:00

Introduktion till CCBuild-nätverket

Läs mer

mån, 06 december 08:00

Välkommen till frukostmöte på Dala återbyggdepå

Läs mer

fre, 10 december 09:00

Informationsmöte: CCBuildnätverket och CCBuilds digitala plattform

Läs mer