ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2021-10-14

Klöverns återbrukskontor deltar i tävling


Kan återbruk ge seger i en skönhetstävling? Fastighetsbolaget Klövern, en av parterna i Centrum för cirkulärt byggande, deltar i tävlingen Sveriges snyggaste kontor med sitt återbrukskontor i Kista.

Klövern satsar mycket på återbruk och visar detta i en film på hemsidan från det de kallar återbrukskontoret. Nästan allt material i den lokalen är återbrukat, exempelvis glaspartier och fuktskadad parkett.

– Syftet med detta projekt är att förstå hur stor klimatpåverkan en ganska typisk hyresgästanpassning har, säger Teresa Mattisson, hållbarhetschef på Klövern.

Klövern kallar detta framtidens kontor, där de renoverar med respekt för miljön.

– Jag hoppas att våra kunder ska välja en lokal med ett lågt klimatavtryck men som också är en kreativ och trivsam arbetsmiljö, säger Teresa Mattisson.

Nu deltar Klövern i tävlingen Sveriges snyggaste kontor med detta återbrukskontor. Här kan ni se och rösta på alla bidrag. Röstningen pågår till 29 oktober.

 

Bild: Anders Bobert

Nyheter


Laserscanning ger snabbare inventering för återbruk
Laserscanning ger snabbare inventering för återbruk

2022-05-05

CCBuild och White Arkitekter lanserar en ny lösning som överför återbrukbara produkter och resurser till CCBuilds produktbank och marknadsplats – helt automatiskt. Detta görs via tjänsten White ReCapture, där information från en byggnads 3D-modell kopplas direkt till CCBuild. 

Läs nyhet

Stora värden finns i CCBuilds produktbank
Stora värden finns i CCBuilds produktbank

2022-04-19

31 miljoner kronor – så stort är värdet av de produkter som har inventerats i CCBuilds produktbank hittills under 2022. "Produktbanken rymmer många skatter, men fler måste se till att de inte förblir outnyttjade," säger Carina Loh Lindholm, koordinator för CCBuild.

Läs nyhet

Nu är vi 100 parter som arbetar för cirkulärt byggande!
Nu är vi 100 parter som arbetar för cirkulärt byggande!

2022-04-08

Centrum för cirkulärt byggande har passerat en glädjande milstolpe: Nu är vi 100 parter som arbetar tillsammans för att öka det cirkulära byggandet! Den senaste månaden har nio nya aktörer inom bygg- och fastighetssektorn valt att bli samarbetspartner. 

Läs nyhet


Kalendarium


fre, 20 maj 10:00

Kickstarta återbruksaffären på Gotland - en branschdialog!

Läs mer

ons, 25 maj 10:00

Planering och utvärdering – var med och bidra till höstens träffar!

Läs mer

mån, 30 maj 13:00

Resultatseminarium från Offentliga fastigheters projekt Återbruk

Läs mer