ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2021-05-19

CCBuilds inventeringsapp finns på App Store och Google Play


Cirkulär materialhantering och ökat återbruk har blivit ännu enklare: nu finns CCBuilds nya app för inventering att ladda ner från App Store och Google Play. Du hittar den genom att söka på CCBuild, helt enkelt.

Den som är van att jobba i CCBuilds produktbank känner igen sig i appens design och användargränssnitt. Den är synkad med produktbanken och marknadsplatsen och gör det enkelt att inventera återbrukbara produkter.

Appen är en alternativ väg att mata in och redigera information i produktbanken. Den är bra när man ska inventera och digitalisera produkter som finns i förråd eller lager, men också för att kartlägga inbyggda byggvaror inför en planerad ombyggnation eller rivning.

Märk produkter med QR-kod

Genom appen går det att märka produkter med QR-koder och på så vis matcha en fysisk produkt med en digital. Det är sedan lätt att hitta den märkta produkten i appen genom att scanna den och därefter ändra informationen eller publicera på marknadsplatsen.

Appen ger stöd för kvalitetsbedömning, registrering av relevant produktinformation samt för värdeanalys när det gäller till exempel återbrukets klimateffekter.

Användbar för hela byggbranschen

CCBuilds app riktar sig till företag och organisationer som vill ha systemstöd för cirkulär materialhantering för att förenkla både internt och externt återbruk.

Användare är exempelvis fastighetsägare, bygg- och riventreprenörer, arkitekter, konsulter, kommunala aktörer - kort sagt alla som hanterar byggvaror och interiörer i samband med byggande, rivning och förvaltning.

Användarkonto behövs

För att använda appen krävs ett användarkonto hos CCBuild som är knutet till din organisation eller företag. Saknar ni användarkonto kontaktar ni oss via mejl för att skapa testkonto.

Arbetet med att testa och vidareutveckla inventeringsappen fortsätter tillsammans parterna i Centrum för cirkulärt byggande, inom ramen för Vinnovas program Utmaningsdriven innovation.

Nyheter


Tarkett hoppas kunna återvinna fler golv genom att vara med i CCBuild
Tarkett hoppas kunna återvinna fler golv genom att vara med i CCBuild

2022-01-14

Golvtillverkaren Tarkett är en färsk partner i CCBuild. Orsaken till att företaget gick med är enkel: "Vi vill materialåtervinna mer golv. Detta är rätt forum för oss att nå arkitekter, fastighetsägare med flera som arbetar med återbruk," säger Peter Nicander på Tarkett.

Läs nyhet

Julklappsregn över CCBuild: strid ström av aktörer ansluter till nätverket
Julklappsregn över CCBuild: strid ström av aktörer ansluter till nätverket

2022-01-13

Nytt år, nya parter. Centrum för cirkulärt byggande fortsätter att samla den svenska bygg- och fastighetsbranschens aktörer. Nu är runt 80 företag och organisationer anslutna.

Läs nyhet

Nytt projekt undersöker hur man kan öka återbruket av installationer
Nytt projekt undersöker hur man kan öka återbruket av installationer

2022-01-12

Allt fler beställare frågar efter cirkulära installationer av till exempel el och vvs. Går det att skapa installationer utan avfall, där allt material åter blir en resurs? Fungerar äldre och ny teknik tillsammans? Vad händer med garantier? Det ska ett nytt projekt ska belysa.

Läs nyhet


Kalendarium


tor, 27 januari 09:00

CCBuild Nätverksträff: Återbruk Stål

Läs mer

fre, 28 januari 09:00

Introduktion till CCBuild-nätverket

Läs mer

ons, 02 februari 09:00

Arbetsgruppsmöte: Kommunikation av återbruk

Läs mer