ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2021-05-19

CCBuilds inventeringsapp finns på App Store och Google Play


Cirkulär materialhantering och ökat återbruk har blivit ännu enklare: nu finns CCBuilds nya app för inventering att ladda ner från App Store och Google Play. Du hittar den genom att söka på CCBuild, helt enkelt.

Den som är van att jobba i CCBuilds produktbank känner igen sig i appens design och användargränssnitt. Den är synkad med produktbanken och marknadsplatsen och gör det enkelt att inventera återbrukbara produkter.

Appen är en alternativ väg att mata in och redigera information i produktbanken. Den är bra när man ska inventera och digitalisera produkter som finns i förråd eller lager, men också för att kartlägga inbyggda byggvaror inför en planerad ombyggnation eller rivning.

Märk produkter med QR-kod

Genom appen går det att märka produkter med QR-koder och på så vis matcha en fysisk produkt med en digital. Det är sedan lätt att hitta den märkta produkten i appen genom att scanna den och därefter ändra informationen eller publicera på marknadsplatsen.

Appen ger stöd för kvalitetsbedömning, registrering av relevant produktinformation samt för värdeanalys när det gäller till exempel återbrukets klimateffekter.

Användbar för hela byggbranschen

CCBuilds app riktar sig till företag och organisationer som vill ha systemstöd för cirkulär materialhantering för att förenkla både internt och externt återbruk.

Användare är exempelvis fastighetsägare, bygg- och riventreprenörer, arkitekter, konsulter, kommunala aktörer - kort sagt alla som hanterar byggvaror och interiörer i samband med byggande, rivning och förvaltning.

Användarkonto behövs

För att använda appen krävs ett användarkonto hos CCBuild som är knutet till din organisation eller företag. Saknar ni användarkonto kontaktar ni oss via mejl för att skapa testkonto.

Arbetet med att testa och vidareutveckla inventeringsappen fortsätter tillsammans parterna i Centrum för cirkulärt byggande, inom ramen för Vinnovas program Utmaningsdriven innovation.

Nyheter


Ett handslag ska öka de cirkulära lösningarna i Göteborgs fastighetsvärld
Ett handslag ska öka de cirkulära lösningarna i Göteborgs fastighetsvärld

2022-06-14

Ett handslag mellan nästan 40 fastighetsägare ska bidra till att återbruk och andra cirkulära lösningar ökar markant vid både ny- och ombyggnation i Göteborg. Staden och fastighetsbranschen tar ett nytt grepp för att höja tempot i omställningen till fossilfrihet.

Läs nyhet

Ännu fler aktörer har kommit med i CCBuild – nu siktar vi på 200!
Ännu fler aktörer har kommit med i CCBuild – nu siktar vi på 200!

2022-06-13

Den senaste tiden har nio nya aktörer valt att bli samarbetspartner i CCBuild. Nu är vi en bra bit över 100 organisationer som samarbetar för cirkulärt byggande. Dags att sikta ännu högre, att bli 200! Intresset är stort, det ser vi på att vi nu har passerat 2 000 följare på LinkedIn.

Läs nyhet

Laserscanning ger snabbare inventering för återbruk
Laserscanning ger snabbare inventering för återbruk

2022-05-05

CCBuild och White Arkitekter lanserar en ny lösning som överför återbrukbara produkter och resurser till CCBuilds produktbank och marknadsplats – helt automatiskt. Detta görs via tjänsten White ReCapture, där information från en byggnads 3D-modell kopplas direkt till CCBuild. 

Läs nyhet


Kalendarium


mån, 29 augusti 13:00

CCBuild - Arbetsgrupp för erfarenhetsutbyte – fokus klimatberäkning av återbruk

Läs mer

tis, 30 augusti 14:00

Introduktion till CCBuild-nätverket

Läs mer

tor, 01 september 13:00

Äntligen dags för fysiska nätverksträffar inom CCBuild – vi ses i Malmö

Läs mer