ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2020-10-27

CCBuild skapar nätverksträffar för att sprida kunskap och idéer


Nätverksträffar är en ny samverkansform inom Centrum för cirkulärt byggande, då intresserade deltagare samlas runt ett tema. Det blir rivstart under november med två webbinarier. Parter inom projektet är välkomna att arrangera egna träffar och sprida via CCBuilds nätverk.

– Samverkan är en viktig del av CCBuild. Därför lägger vi stor vikt vid möten mellan projektparter, men också med externa aktörer, säger Johanna Andersson, IVL Svenska Miljöinstitutet, som leder arbetspaketet Nationell och lokal samverkan inom Centrum för cirkulärt byggande.

En del nätverksträffar är interna inom projektet, men flera vänder sig till en större krets. Målgruppen påverkas främst av vilket tema som är aktuellt.

Två nätverksträffar i november

Följande digitala nätverksträffar, öppna för alla intresserade, är planerade den närmaste tiden:

2 november kl 10.30-11.30: Tips om hur du finansierar projekt inom cirkulärt byggande
Johan Felix är innovationsledare för Re:Source, ett innovationsprogram som fokuserar på att utveckla cirkulära, resurseffektiva materialflöden.Han berättar hur de som har idéer om cirkulär användning av produkter kan söka finansiering från dem. Träffen arrangeras av CCBuild. Anmälan senast 30 oktober till Johanna Andersson.

19 november kl 10-12: Att etablera en lokal återbruksmarknad
Syftet med träffen är att sprida erfarenheter och insikter om hur det är att skapa en andrahandsmarknad för byggmaterial på lokal nivå. Den riktar sig både till dem som ligger i startgroparna och de som har etablerat en marknad och vill få förslag på hur den kan utvecklas. Lokala initiativ som har kommit en bit på vägen berättar hur de gjort. Deltagarna får också arbeta med frågor som finansieringsmodeller och nyckelaktörer. Träffen arrangeras av Uppsala klimatprotokoll och CCBuild. Anmälan senast 16 november via denna länk.

Egna initiativ är välkomna

CCBuild ser gärna att aktörer inom nätverket arrangerar nätverksträffar med varierande teman eller riktade till olika målgrupper. De kan handla om arkitekter som vill prata om cirkulära byggprojekt, demonterare som vill dela praktiska tips för att rädda byggmaterial eller fastighetsägare som vill lära sig mer om cirkulära möjligheter för deras byggnader.

Vill ni ordna en nätverksträff inom ramen för Centrum för cirkulärt byggande?
Kontakta Johanna Andersson, IVL Svenska Miljöinstitutet.

Nyheter


Laserscanning ger snabbare inventering för återbruk
Laserscanning ger snabbare inventering för återbruk

2022-05-05

CCBuild och White Arkitekter lanserar en ny lösning som överför återbrukbara produkter och resurser till CCBuilds produktbank och marknadsplats – helt automatiskt. Detta görs via tjänsten White ReCapture, där information från en byggnads 3D-modell kopplas direkt till CCBuild. 

Läs nyhet

Stora värden finns i CCBuilds produktbank
Stora värden finns i CCBuilds produktbank

2022-04-19

31 miljoner kronor – så stort är värdet av de produkter som har inventerats i CCBuilds produktbank hittills under 2022. "Produktbanken rymmer många skatter, men fler måste se till att de inte förblir outnyttjade," säger Carina Loh Lindholm, koordinator för CCBuild.

Läs nyhet

Nu är vi 100 parter som arbetar för cirkulärt byggande!
Nu är vi 100 parter som arbetar för cirkulärt byggande!

2022-04-08

Centrum för cirkulärt byggande har passerat en glädjande milstolpe: Nu är vi 100 parter som arbetar tillsammans för att öka det cirkulära byggandet! Den senaste månaden har nio nya aktörer inom bygg- och fastighetssektorn valt att bli samarbetspartner. 

Läs nyhet


Kalendarium


fre, 20 maj 10:00

Kickstarta återbruksaffären på Gotland - en branschdialog!

Läs mer

ons, 25 maj 10:00

Planering och utvärdering – var med och bidra till höstens träffar!

Läs mer

mån, 30 maj 13:00

Resultatseminarium från Offentliga fastigheters projekt Återbruk

Läs mer